JOENSUUN SEUDUN KUULO RY

 

Joensuun Seudun Kuulo ry on Itä-Suomen kuulopiirin vanhin yhdistys. Yhdistys perustettiin kevättalvella 1953 Pohjois-Karjalan Huonokuuloiset ry:n nimellä ajamaan huonokuuloisten asemaa yhteiskunnassa sekä vähentämään heidän arkipäivän viestintä- ja kommunikointivaikeuksia. Alusta alkaen yhdistyksen keskeisiin tehtäviin on kuulunut toimia kaikkien kuulovammaisten tasa-arvoista elämää yhteiskunnassa tukevana ja palvelevana organisaationa. Yhdistys on huonokuuloisten, kuulovammaisten ja tinnituksesta kärsivien arkipäivän yhdysside, edunvalvoja ja puolestapuhuja.

Jäseniä yhdistyksessä on 300. Toimialue kattaa lähes koko Pohjois-Karjalan Pielisen Karjalaa ( Juuka,Lieksa, Nurmes, Valtimo ) lukuunottamatta Pääosa jäsenistöstä on Joensuusta ja sen lähiympäristöstä. Yhdistyksellä on aktiivisesti toimivat kuulokerhot Ilomantsissa ja Kiteellä. Puheenjohtajana toimii Eila Heinonen Joensuusta.

Yhdistyksen keskeisin toimintamuoto ovat kuukausittain pidettävät kuuloillat, joissa ajankohtaisten asia-alustusten lisäksi annetaan vertaistukea sekä opastusta kuulolaitteen hankintaan, käyttöön ja huoltoon liittyvissä asioissa. Yhteistyössä Joensuun kanssa on tätä vapaaehtoisvoimin tehtävää kuuulolähipalvelua ryhdytty viime vuosina säännöllisesti järjestämään myös mm. kaupungin palvelutalojen asukkaille. Tämä kuulonhuollon arkipäivän palvelumuoto helpottaa kuulokojeen käyttäjiä heidän arkipäivän pulmissaan. Samalla se säästää myös yhteiskunnan varoja, koska se osaltaan vähentää painetta terveyskeskuksiin sekä keskussairaalan kuuloasemalle.

Kysyttyjä ja suosittuja ovat viime aikoina olleet eri eläkeläisjärjestöissä pidetyt ikäkuulo-luennot. Yhteistyötä eläkeläisjärjestöjen kanssa pidetäänkin erittäin tärkeänä, koska valtaosa huonokuuloisista on ikäihmisiä.

Yhdistyksemme tarjoavat jäsenilleen tietoa, koulutusta, vertaistukea ja yhteistä mielekästä toimintaa. Kuulolähipalvelusta saat opastusta kuulokojeen ja muiden apuvälineiden käytössä ja tietoa kuulovammaisille kuuluvista etuuksista. Kauttamme pääset myös vaikuttamaan kuulovammaisia ja kuulonhuoltoa koskevaan päätöksentekoon.

Jäsenetuna saat kuusi kertaa vuodessa ilmestyvän Kuuloviesti-lehden ja 10–20 prosentin alennuksen Instrumentariumin ja Nissenin normaalihintaisista silmälaseista ja terveydenhoitotuotteista. Alle 30-vuotiaat jäsenet saavat lisäksi Allianssin Euro<26 –etukortin, jolla saa etuja, palveluja ja alennuksia 41 Euroopan maassa. 

Kuulokojeitten paristoja voit ostaa edullisesti yhdistyksemme kautta.